Mennyi a napi D vitamin szükségletem és ezt hogy fedezzem?

Köztudott, hogy a szervezet képes D-vitamint előállítani, ezért viszont nem mindig figyelünk oda a megfelelő mennyiségű bevitelre. Pedig a D-vitamin hiány az egészség alapvető feltételének hiányát jelenti.

A D vitamin valójában nem is vitamin, hanem sokkal inkább egy hormonszerű előanyag, amely az aktív D-hormon termelődéséhez járul hozzá a szervezetben. Felnőttek számára 1500-2000 nemzetközi egység bevitele javasolt naponta, a téli hónapokban főként táplálékkiegészítők formájában, vagy szoláriumozással, mivel csupán élelmiszerekből ekkora mennyiség nem fedezhető. Túlsúlyosak esetében ez az érték még magasabb is lehet, akárcsak a kor előrehaladtával, ahogy a szervezet termelőképessége csökken. A szervezetbe kerülő nehézfémek (ólom, kadmium szintén jelentősen növelik a D-vitaminra vonatkozó szükségletünket.

A Chocolate Brown csövekkel 1,7 perc alatt 1000 NE (nemzetközi egység) D vitamint állít elő magának a szervezeted! Gyere és kösd össze a kellemeset a hasznossal; tegyél az egészségedért és barnulj gyönyörű csokibarnára!

Szoláriumozz csontjaid egészségéért!

A D-vitamin nélkülözhetetlen a kalcium és a foszfor felszívódásához, beépüléséhez, a csontképződés folyamatához és a csontok egészséges fejlődéséhez, gyógyulásához, a csontritkulás megelőzéséhez, miközben véd a magas vérnyomástól, a ráktól és számos autoimmun betegségtől is. Hatékony a fog- és fogínybetegségek valamint a pikkelysömör kezelésében.